A Gyermek Jézusról Nevezett Szent Teréz Misszió

A Teréz Misszió logójaAz elmúlt hetekben érkezett hozzám ez a felkérés a "TERÉZ MISSZIÓ"-val kapcsolatban. Telefonon hívott egy ismerősöm, hogy hallottam-e már erről ez egy ima-lánc a papokért. Először azt gondoltam, de csak magamban és nem mondtam ki: biztos nagyon szép, de én már annyi minden imádságban benne vagyok. (Zsolozsma, Elmélkedések, Rózsafüzér Társulat, Irgalmas Jézus Rózsafüzére stb..) Amikor elmondta, hogy ez most indult el Magyarországon és szeretnék megszervezni - végig hallgattam és azt gondoltam, jó hát' küldje el a tájékoztatót.

Amikor elolvastam Bruno Atya tanúságtételét - azt gondoltam ez tényleg szép!!! - s talán mindjárt arra a kétségemre is választ adott: "még egy imádsággal több"?! De a szándék igen-igen nemes! Akinek eddig elmondtam örömmel, feliratkozott (volt, aki azt mondta: ő mindig imádkozik a papokért - hát' akkor neki bizonyára még könnyebb ilyet vállalnia) Veresegyházról már több mint 40 jelentkező nevét küldtem el. Azért is szép ez a kezdeményezés, mert éppen most van úton a Kis Szent Teréz ereklyéje.

A Szervező felelős: HOLLÓ MIHÁLYNÉ (TÖRÖKSZENTMIKLÓS) mindössze csak annyit kért, hogy a nevünk mellé, ha szeretnénk jelentkezni, írjuk oda az életkort, hogy nagyjából hasonló korú atyáért imádkozhassunk. (Ez is csak azért szükséges, hogy például egy 70 éves néninek ne egy szeminarista kis pap nevét adják ajándékba, s egy fiatalnak mondjuk egy idős atyáét.) Az "ajándékba kapott atyáról "semmi információt nem fogunk tudni - csak a keresztnevét.(Nincs semmi egyéb kötelezettsége a jelentkezésnek)